Mette Frederiksen snakker solidaritet, ret og pligt. Joachim B. Olsen om slaphed i velfærdslandet Danmark. Og Lars Lykke Rasmussen siger igen og igen, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det lyder jo som om, de synes noget meget forskelligt. Men alligevel føres den samme politik: færre midler til dem på kontanthjælp. Men hvordan kan så vidt forskellige fortællinger ende med fælles lovgivning?
Mathias Herup Nielsen, samfundsredaktør her på Netudgaven og forsker/underviser på Aalborg Universitet viser i en samtale med Nalle Kirkvåg, hvordan vidt forskellige verdens- og selvforståelser ender med fælles politik: færre penge til dem på kontanthjælp og krav om nyttejob. For Mette, Joachim og Lars (+ Thulesen Dahl!) er reelt enige, når det gælder "arbejdsmarkedsreformer": lavere ydelser, som der til gengæld skal arbejdes for.
I TALK #7 snakker Mathis og Nalle om målstyring og hvordan, socialpolitik retfærdiggøres. Mathias fortæller også, at især Socialdemokratiets forestilling om solidaritet er skiftet fra at være de manges omsorg for de få; nu er det lige omvendt.
Velfærdsland TALK er en podcastserie med samtaler om og fra det danske velfærdsland. Men også om livets helt store emner. I TALK har Nalle Kirkvåg hver gang en ny gæst på besøg til en snak om alt det og meget mere.