"På vej - trods alt" er den selvstændige afslutning på 7-binds-værket om en dansk arbejderfamilie i de første 80 år af det 20. århundrede.
Danmark har været medlem af EF i små 10 år, og virkninger af det Europæiske samarbejde er begyndt at sætte sine spor. Unge som gamle forsøger at finde mening og genformulere den sociale bevidsthed, der banker i deres hjerter. Men hvor de ældre i højere grad vil fredens projekt, er de unge mere villige til at gå revolutionært til værks. Det er bare ikke let, når 70'ernes socialistiske vinde har lagt sig og 80'ernes konservatisme er ved at få tag i befolkningen.
Ditte Cederstrand (1915-1984) var dansk forfatter. Hun voksede op i Hellerup, nord for København og uddannede sig blandt andet til korrespondent ved Handelshøjskolen. Ditte Cederstrand flyttede til Tyskland i 1938 og oplevede rædslerne ved det nazistiske regime og krigen på nærmeste hold. I 1944 rejste hun tilbage til Danmark og kort efter begyndte hendes politiske engagement at blomstre. Cederstrands kommunistiske overbevisninger prægede i høj forfatterskabet, og hun er således også mest kendt for serien om "De uspurgtes historie" - et værk i syv bind, som handler om arbejdernes vilkår og historie. Ditte Cederstrand var stærkt influeret af forfattere såsom Martin Andersen Nexø, Hans Kirk og Hans Scherfig.
Ditte Cederstrand opnåede at modtage Statens Kunstfonds livsvarige ydelse i 1979 samt et stort antal priser og øvrige hædersbevisninger for sit forfatterskab.