LANGUEDOC,1244. Albigenser-korstogene er på deres højeste, og flere hundrede katharer er hjælpeløst belejret på bjergcitadellet Montsegur. Deres skæbne synes uundgåelig, men natten før den store massakre undslipper fire præster med katharernes skat. En skat som til dato ikke er fundet!
Næsten 800 år senere opmuntres den excentriske astrofysiker Viktor Thomsen af sin psykolog til at acceptere et ferieophold ved Rivieraen. På en udflugt i Pyrenæerne opdager han, at middelalderens katolske kirke nådesløst nedslagtede en million katharer – på grund af en anden udlægning af den kristne tro. Viktor konfronteres med krigs- og torturmetoder, der forekommer ham helt ufattelige.
Plaget af de massive udslettelser, som fandt sted efter ordrer fra ikke mindre end 23 paver, dykker han ned i de historiske rædsler. Han besættes langsomt af tanken om, at den siddende pave skal undskylde for massakrerne, og sætter gang i sit eget personlige korstog. Men han glemmer, at Vatikanstaten er både ressourcestærk og særdeles magtfuldt – og stik imod al fornuft støder Viktor på en gruppe mennesker, som slet ikke burde eksistere.
POLITIKEN - DANSK THRILLER I TOP ♥♥♥♥♥ (5 hjerter)
Det er en meget vellykket og medrivende bog, der springer gennem århundrederne - og som har internationalt format. Og som man bestemt ikke har lyst til at lægge fra sig, selv om der er et hammergodt cykelløb i tv eller en fransk bøf på bordet. Et godt plot, stærke scener, gode karakterer, flydende handling, topunderholdning – baseret på fornem research.
WEEKENDAVISEN
Katharerne er en god historisk roman med en rød tråd op til vor tid. En fin læseoplevelse . . . Clifford skriver flot i alle de historiske afsnit. I bogens bedste passager minder forholdet mellem katharen Guillome og den unge franskmand Charles om en del om forholdet mellem William af Baskerville og hans unge lærling Adso i Umberto Ecos genremesterværk Rosens navn . . . kunne man sagtens ønske sig flere historiske romaner fra Ole Clifford.
LITTERATURSIDEN.dk
SPÆNDING PÅ HØJT NIVEAU. Endnu en gang leverer [Ole Clifford] spænding på højt niveau . . . skift mellem fortid og nutid fungerer perfekt og gør historien både spændende og levende for læseren. Forfatteren er ofte blevet sammenlignet med Dan Brown, og med den valgte historie og emnekreds passer denne sammenligning egentligt ganske fint. Bogen [er] bestemt værd at kaste sig over . . . form, indhold og den litterære del tilsammen danner den noget nær perfekte spændingsroman indenfor denne særlige genre.”
GOD-BOG.dk Dette er Ole Cliffords tiende roman og den er strålende. Det har taget forfatteren fem år at grave alle de oplysninger frem, som han beskriver i bogen, og som læser er man ikke i tvivl om, at de passer. Bogen er spændende, den er fortalt langsommere end Dan Brown ville gøre det, men den er ellers i samme genre, og så får man masser at vide om Katharerne, alt i alt en udelt fornøjelse at læse.
VILDMEDKRIMI.dk
Katharerne af Ole Clifford er en forrygende historisk krimi . . . tænk Dan Brown og du er ikke helt galt på den. Dan Brown kan virkelig noget med spænding, dynamik i fortællingen og såkaldte cliffhangers, men jeg synes at Ole Clifford skriver langt bedre, selv om bogen ikke er så hæsblæsende som Browns bøger . . . en fremragende bog, der har gjort mig klogere på et stykke skræmmende Eruopa-historie. Læs Katharerne, hvis du er til Dan Brown og Ildefonso Falcone.
KRIMI-CIRKLEN.dk
Ole Clifford leverer en spændingsroman hvor både research og den fiktive historie går op i højere enhed. Kort sagt den er fremragende konstrueret. Det højspænding fra start til slut. Clifford får de varmeste anbefalinger.”