"De bevægede sig uden fart og tid og førtes i en retning, de ikke kunne bestemme. Over en ø med brede, hvide strande og et vældigt bjergmassiv bevokset med dyster, mørk skov."
Vi er i tågelandet Koot, hvortil Victor og drengen er blevet ført gennem den blå dør af en cello. Den blå dør er romanen om Victor og hans venner, om Nyhavn og Koot og drømmen om frihed.
"Jamen, er Jørn Riel da ikke den dejligste forfatter vi har?" - Poul Borum
"Det er fortællekunst, der emmer af humor og fortælleglæde." - Information
"Han er bare en født fortæller ... Man hænger ved hans læber ... det er gribende og tragisk og fantastisk spændende ... Mirakuløst." - Ekstra Bladet
"Fortæller af format og kvalitet. En storstlået story teller." - Berlingske Tidende
"Han serverer det, man tror er et glas klart og køligt vand. Man drikker til bunds, og opdager, det er brændevin ... Det er rystende og bevægende læsning." - Politiken
Den danske forfatter Jørn Riel (f. 1931) debuterede med romantrilogien "Mine fædres hus" (1970-72), men havde inden da rejst rundt i det meste af verden, blandt andet i forbindelse med forskellige erhverv. Jørn Riel var en del af Lauge Koch-ekspeditionenen (1951-53) og var efterfølgende udstationeret i Grønland i 10 år. Imellem 1964-71 arbejdede han hernæst som FN-observatør, før han omlagde sin karrierevej og blev forfatter. Riel har både udgivet store romaner såvel som små novellesamlinger, og i 2010 blev Jørn Riel tildelt Det Danske Akademis Store Pris, der udover hædersbevisningen består af 300.000 kroner.