Vi bliver flere og flere mennesker på jorden, hvilket betyder, at vi skal producere flere og flere fødevarer uden at drive rovdrift på naturen og dens ressourcer. I en gennemsnitsdanskers CO2-regnskab fylder fødevarer 20-25 procent, så klimavenlig mad på menuen er et must i den grønne omstilling og et område, hvor den enkelte person eller familie relativt let kan gøre en forskel. Men hvordan kommer man i gang? Hvor skal man som forbruger starte, hvis man gerne vil spise en mere miljøvenlig kost? At købe ind kan jo virke som en jungle af forbrugsmærker, forskellige råd om økologi og spisning efter sæson.
Denne bog er til dig, der gerne vil leve mere bæredygtigt, men har brug for at lære, hvordan du træffer bedre valg i supermarkedet og i planlægningen af madlavning. Bogen er også til dig, der gerne vil have lidt hjælp til at komme i gang og til at finde rundt i informations- og mærkejunglen.
Du får masser af baggrundsviden, når forfatteren gennemgår de overordnede grupper af fødevarer og giver en forklaring på, hvad der er godt at vælge og hvorfor. Både med henblik på bæredygtighed, dyrevelfærd og i forhold til at undgå unødige kemikalier i sine fødevarer.
Julie Juanita Larsen er uddannet havbiolog fra Københavns Universitet og er desuden bachelor i miljøbiologi. Julie brænder for at passe på miljøet og arbejder til daglig for miljøorganisationen Plastic Change, hvor hun er projektleder på organisationens formidlings- og undervisningsarbejde.