Til alle tider er der blevet skrevet bøger, som er alle tiders. De betegnes ofte som klassikere, og mange generationer har læst dem og anbefalet dem til de yngre generationer. Hvad det er, der gør en bog til en klassiker eller til en overlever, er det svært at sige, og det viser sig hyppigt, at folk mere taler om bogen eller evt. om filmen, end at give sig i kast med læsningen. Det vil bogen her råde bod på, idet den demonstrerer, at man med interesse, intensitet og inderlighed altid vil kunne læse en bog med udbytte.
Vi bevæger os i det Bibelske univers, tager med på nogle odysseer, oplever en stat, der kun findes i himlen og er tilskuere til guddommelig komedie. Desuden bliver vi vidne til en kynisk fyrste, møder en verden, der ikke findes, og deltager i en robinsonade. Man kommer til valgurnen ved et enten-eller, ud i naturen i al dens enkelhed og helt ned i kælderdybet. Man kommer på sporet af en kage, selvom man taber lidt tid, og en landmåler, der aldrig får målt et slot op. Endelig går der blæst gennem håret, når alt bliver borte, og en stor fangst er som borte med blæsten for den gamle mand på havet.
Man kan læse bogen fra ende til anden eller plukke nogle bøger ud, og den kan bruges i undervisningssammenhæng. Det er forfatterens eget udvalg, udpluk og udsnit hvilke bøger, hun har fokuseret på. Lise Søelund er cand. Mag. i idéhistorie, og har et omfattende forfatterskab bag sig med Søren Kierkegaard som speciale.