5 essentielle bøger om det danske Kongehus

5 essentielle bøger om det danske Kongehus

Det danske kongehus er et af de ældste i verden og det kan med sikkerhed spores helt tilbage til Gorm den Gamle, der regerede frem til sin død i ca. 958. Kongehuset har således eksisteret i over 1000 år og er inddelt i henholdsvis den oldenborgske slægt og den glücksborgske linje, som Dronning Margrethe er del af.

Hele verden er fascineret af historier og konger og dronninger og det ses ikke kun Hollywoods store film og serier, men også på den interessen for det danske kongehus både i Danmark og i udlandet. Historien om den danske kongeslægt er ikke så blodig som i Game of Thrones, men Kongehuset har naturligvis også været præget af magtkampe.

De sidste mange år har dog været præget af ro og det skyldes uden tvivl en stærk Dronning, der har formået at fastholde og udvide Kongehusets popularitet. Dronnings nytårstale er en essentiel del af alle danskeres nytårsfest og det er både grundet respekten for Dronningen, men for nogle er der også lidt sjov, i at finde et godt dronningens nytårstale odds. Måske kan du nemmere lure, hvad Dronningen vil sige i årets nytårstale, hvis du har styr på Kongehuset historie - vi vil i hvert fald nedenfor give dig nogle tips til, hvordan du kan lære om et af verdens ældste monarkier.

Enegænger

Enegænger er et portræt af den nu afdøde Henri Marie Jean André de Laborde de Monpezat, bedre kendt som Prins Henrik.

Det er ingen hemmelighed, at Prins Henrik ikke altid havde det lige nemt og ikke altid følte sig helt velkommen i Danmark. Det er lige så kendt, at danskerne ikke altid havde det lige nemt med Prins Henrik. Han var ofte genstand for kærlig latterliggørelse mere end han var genstand for respekt - og det var ikke altid nemt for en stolt mand som Prins Henrik.

Stéphanie Surrugue bog om prinsen er et dybfølt indblik i den franske greves liv i Danmark.

Undervejs

Dronning Margrethe overtog i 1972 tronen fra sin far og har siden defineret Kongehuset sammen med sin mand og deres to børn. Hun har både skabt ro om Kongehuset, og selvom der ikke altid helt har været ro om familien er hun i dag stolt mormor til en stor familie.

For at forstå Kongehuset i samtiden kommer man naturligvis ikke udenom at forstå, hvem vores dronning er. Med en imponerende regeringstid på 50 år er Dronning Margrethe om nogen essensen af det danske Kongehus i samtiden og Undervejs er historien om Dronning Margrethes formative år.

Dynastiet Glücksborg

Den glücksborgske familie har siddet på den danske trone i over 150 år og denne bog giver et historisk indblik i, hvordan familien har tilpasset sig rollen i det moderne monarki.

Den byder på en essentiel forståelse af, hvilke udfordringer monarkiet har været igennem og hvor de står i dag.

Christian 4: en europæisk statsmand

Kong Christian den 4. var både konge af Danmark og Norge. Han regerede mellem 1588 og 1648 og var en del af den oldenborgske slægt. Han er utvivlsomt en af den mest kendte danske konger og står bag en række store bygningsværker i København. Han er beskrevet som en kompleks personlighed og mange har forsøgt at indfange historien om den danske konge.

Forfatteren Steffen Heiberg har på opsigtsvækkende vis formået at indfange essensen af den danske konge i dette portræt og det er et must når man ønsker at gøre sig klog i det danske monarkis historie.

Under bjælken

Kronprins Frederik blive en dag blive Danmarks næste konge og Under Bjælken er et glimrende portræt af vores næste konge. Kronprinsen har levet et usædvanligt og ekstraordinært liv og han er ikke kun fremtidig konge men også både akademiker og ikke mindst elitesoldat.

Bogen fortæller om Kronprinsens liv og det liv der venter ham. Det er bygget på en række samtaler med både Kronprinsen, hans familie og hans venner.

Det er en god mulighed for at sætte sig ind i, hvem vores næste konge er.

lydbogreolen

Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Du er mere en velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller behov for hjælp til at vælge udbyder af gratis lydbøger.

Vi kan kontaktes på kundeservice@lydbogreolen.dk.

Vi bestræber os på at besvare alle henvendelser indenfor 24 timer.

Lydbogstjenester
Information
Social